• Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • RSS

Följ oss i sociala medier!

Facebook Twitter Youtube
In English

Solenergi på Hotel Concordia

Hotel Concordia var ett av de första fristående hotellen i Sverige som blev Svanenmärkt år 2005. Varje år sedan dess har vi arbetat målmedvetet för att verkligen försöka förbättra miljön både inom och utanför vår organisation. Under 2019 har vårt miljöarbete och hållbarhetsprogram intensifierats ytterligare.

Eftersom vi är ett fristående och familjedrivet hotell så har det varit ett enkelt, snabbt och skönt beslut att ta gällande dessa 2 stora miljösatsningar under 2019:

Vi har nu fått bygglovet godkänt, efter en snabb och smidig hantering av Lunds Kommun och om ca 10 veckor kommer en helt ny solenergianläggning att täcka Hotel Concordia’s tak i rakt söderläge. Kraftringen AB har generalentreprenaden i detta projekt. När denna solenergianläggning är driftsatt så innebär det en minskning av hotellverksamhetens miljöpåverkan på ca 1,5 ton CO2/år.

Alltså 15 000 Kwh, är ungefär vad vår nya solenergianläggning kommer producera och som lite kuriosa räcker det till en av följande saker(cirka):

3 000 000 laddningstimmar (med en 5 W laddare) av mobiltelefon.

15 000 h av dammsugning (med 1000 W dammsugare).

150 000 h av TV-tittande på en LED TV (100 W).

225 000 bryggda kaffekoppar.

1 kylskåp (80 W) som är påslaget konstant i 187 000 h eller motsvarande 7 790 dagar(ca 21 år)

Årets andra miljönyhet på Hotel Concordia är att vi i mars månad installerade en tvättmedelsfri tvättmaskin från Swatab AB. Detta innebär en stor miljövinst då vi nu helt har slutat använda tvätt- och sköljmedel i våra tvättrutiner. Istället är det avjoniserat vatten på låg värme som gör att tvätten blir lika ren och fin som innan.

Boka rum & konferens på vår hemsida för att få tillgång till fullt utbud och förmånliga kampanjer:

www.concordia.se

Vi välkomnar Er till ett miljövänligt affärshotell mitt i Lund!

Prenumera på vårt nyhetsbrev!
Bli först att få de senaste erbjudanden nyheterna tipsen direkt till din e-post!