• Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • RSS

Följ oss i sociala medier!

Facebook Twitter Youtube
In English

Lund

Stortorget Lund

Stortorget Lund

Lund är en universitets- och kulturstad i världsklass! Lund är också kontrasternas stad - här blandas 1000 år av historia med modern kunskap och visioner. Här hittar du också småstadens charm sida vid sida med en storstads lockelser och bekvämligheter.

Lund - en stad som bevarar och utvecklas

Lunds universitet har en nyckelroll och med ca 35 000 studenter och fler forskare än något annat skandinaviskt universitet präglas staden av en ung och spännande stämning. I Lund får man vara "ung lite längre", här kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya.

I idéernas Lund skapar Du Din framtid tillsammans med andra. I idéernas Lund möts kunskap, idéer och utveckling i praktisk handling. Här finns mångfalden och de nya livsstilarna. Här finns en god livsmiljö med hälsa, trivsel och frihet. Kännetecken för idéernas Lund är öppenhet för intryck och en god självkänsla kombinerad med sund skepsis och humor.

Stora satsningar i Lund

Med stora projekt som ESS (European Spallation Source), MaxIV Lab, helt ny spårvagnslinje genom Lund, helt nytt kongresscentrum och många fler spännande satsningar, så är Lund verkligen en framsträvande och spännande stad. En fantastisk stad som har alltifrån 1000-åriga charmiga kvarter(bl a runt Hotel Concordia) till toppmoderna och världsledande forskningsanläggningar.

Dessutom finns det utmärkt infrastruktur och smidiga kommunikationsförbindelser med t ex tåg till Köpenhamn, Malmö och alla större städer i Sverige. Lunds Centralstation(endast ca 400 m från Hotel Concordia), bussar och tåg, är en av de mest trafikerade tågstationerna i Sverige. Malmo Sturup Airport(20 min) och Copenhagen Airport(35 min) är de närmaste flygplatserna.

Varmt välkommen till Lund!

Afternoon Tea & Hotellpaket

Vi erbjuder en mängd förmånliga hotellpaket året runt & en klassisk Afternoon Tea varje lördag kl 13:30-16:30

Läs mer här

Prenumera på vårt nyhetsbrev!
Bli först att få de senaste erbjudanden nyheterna tipsen direkt till din e-post!