• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Följ oss i sociala medier!

Facebook Twitter

+(46) 046-135050

Ring oss gärna för mer information!

Hotel Concordia

Den totalrenoverade hotellbyggnaden uppfördes 1882

Den totalrenoverade hotellbyggnaden uppfördes 1882

Välkommen till det personliga, 4-stjärniga och familjeägda Hotel Concordia. Hos oss bor Ni bekvämt, modernt i en totalrenoverad 1800-talsbyggnad och mycket centralt i de äldsta delarna av Lund!

Hotelltjänster

Som vår hotellgäst har Ni fri tillgång till bl a ett snabbt Wi-Fi system, relaxavdelningen och bastun högst upp i byggnaden med en härlig panoramautsikt. Vi erbjuder även ett toppmodernt mindre gym, takterrass med loungemöbler i söderläge, Business center, gästdator i lobbyn, obegränsat med kaffe/te/choklad under Er vistelse hos oss och mycket mer. Läs allt om våra hotelltjänster här.

 

Både anrik och modern hotellbyggnad

Hotellet etablerades 1982 av nuvarande ägare familjen Eriksson och hotellbyggnaden är ett anrikt kulturhus från 1882, mitt i Lunds gamla stadskärna. Hotellet blev totalrenoverat år 2000, samtidigt som en stor tillbyggnad genomfördes.

En omfattande renovering gjordes även år 2007. Varje år gör vi mindre förbättringar och renoveringar (badrum, golv, korridorer, etc) där behovs finns för att upprätthålla 4-stjärnig hotellstandard. År 2013 totalrenoverades t ex 9 st badrum med badkar.

Under 2017 totalrenoverades 20 gästrum och 6 badrum samt samtliga hotellkorridorer målades om.

Vi försöker alltid att bli bättre än vad vi var igår! Det viktigaste för oss är att ge våra gäster en riktigt bra och trevlig hotellvistelse.

Historiska kvarter

De charmiga och unika kvarteren runt hotellet har anor ända tillbaka till 1000-talet e.kr. Det är verkligen en oförglömlig upplevelse att promenera i dessa historiska kvarter. Här upplever Ni den härliga lundensiska atmosfären och Ni har biografer, restauranger samt kulturaktiviteter precis runt hörnan. Lunds charmiga gågator erbjuder mycket bra shoppingmöjligheter och hotellet ligger endast ett stenkast från många bra affärer.

Hotel Concordia är ett fristående (ej kedjetillhörighet) & familjeägt hotell sedan år 1982. Vi har varit medlemmar i branschorganisationen Visita (tidigare SHR) sedan 1982. Visita ansvarar bl a för stjärnklassificering av hotellen i Sverige. Mer info om Visita här.

Svanenmärkt hotell sedan 2005

Hotellet blev Svanenmärkt i april 2005, som det 95:e hotellet. Svanenmärkningen utfärdas av miljöcertifieringsorganet, SIS Miljömärkning. Vi har alltid värnat om miljön inom vår verksamhet och vi är mycket stolta samt glada för att vi uppfyller Svanens hårda miljökrav varje år. Mer information om Svanen här.

Hotel Concordia

Hotel Concordia

Konferera mitt i Lund

På hotellet finns det 2 st toppmoderna och mycket trivsamma konferenslokaler med kapacitet för 36 personer resp. 12 personer i biosittning. Vi erbjuder alltid mycket förmånliga konferenspriser!!

Utförlig information om våra konferenslokaler och erbjudanden hittar ni här.

Receptionen

Vi som arbetar på hotellet är här för att se till så att Ni får en riktigt fin vistelse hos oss. Vi strävar ALLTID att kunna ge Er den bästa servicen. Vi svarar mer än gärna på Era frågor och hjälper till med olika typer av tjänster & arrangemang, t ex tillhandahåller kartor, tågtider, tar fram vägbeskrivningar, bistå med hjälp vid internetuppkoppling, Wi-Fi, m m.

I receptionen finns också en liten lobbybar, där Ni t ex kan köpa läsk, alkoholfri öl och vin, mineralvatten, öl, vin, champagne, varma och kalla smårätter. Vi erbjuder också försäljning av t ex kvällstidningar, golfbollar, skjortor, strumpor, tandkräm & tandborste, slipsar, vykort, frimärke, Hotel Concordia´s egen badrock, m. m. Här kan Ni även låna cyklar, Ipad, sällskapsspel, m m.

Säkerhet för gäster och hotellpersonal

Vi fokuserar även mycket på gästernas och hotellpersonalens säkerhet. Vi har tillstånd för våra övervakningskameror med inspelningsfunktion. Vi är direktuppkopplade mot SOS Alarm. Alla brandsäkra (EI30) och ljudisolerade gästrumsdörrar har titthål och säkerhetskedja, allt för ökad säkerhet för våra gäster. Det är ett modernt brandsystem installerat inom hela hotellbyggnaden. Hotellpersonalen genomgår kontinuerligt teoretiska och praktiska brandutbildningar i samarbete med personal från Räddningstjänsten Syd.

Varmt välkommen till det personliga och moderna affärshotellet mitt i Lund!

Prenumera på vårt nyhetsbrev!
Bli först att få de senaste erbjudanden nyheterna tipsen direkt till din e-post!