• Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • RSS

Följ oss i sociala medier!

Facebook Twitter Youtube
In English

Hotellet

Den totalrenoverade hotellbyggnaden uppfördes 1882

Den totalrenoverade hotellbyggnaden uppfördes 1882

Välkommen till det personliga, Svanenmärkta och familjeägda Hotel Concordia, 60 rum. Hos oss bor Ni bekvämt och äter gott på hotellets italienska restaurang "La Donna Birgitta" i en totalrenoverad 1800-talsbyggnad mycket centralt i Lund!

Vi köper ENDAST in el från fossifria energikällor, vatten- & vindkraft samt solenergi. 2019 investerade vi i en egen solenergianläggning på hotellets tak som minskar vår miljöpåverkan med ca 5-6 ton CO2/år och som producerar ca 13-15 MWh/år.

Hotelltjänster

Som vår hotellgäst har Ni fri tillgång till ett snabbt Wi-Fi system, På hotellet finns även ett toppmodernt mindre gym, relaxavdelning med bastu(100 sek/1,5h) takterrass med loungemöbler i söderläge, Game Room och mycket mer. Läs allt om våra hotelltjänster här.

 

Både anrik och modern hotellbyggnad

Hotellet etablerades 1982 av nuvarande ägare familjen Eriksson och hotellbyggnaden är ett anrikt kulturhus från 1882, mitt i Lunds äldsta och charmiga stadsdelskärna.

Varje år gör vi förbättringar, ommålning och andra renoveringar (badrum, golv, korridorer, etc) där behovs för att upprätthålla en 4-stjärnig hotellstandard.

Vi försöker alltid att bli bättre än vad vi var igår! Det viktigaste för oss är att ge våra gäster en riktigt bra och trevlig hotellvistelse.

Historiska kvarter

De charmiga och unika kvarteren runt hotellet har anor ända tillbaka till 1000-talet e.kr. Det är verkligen en oförglömlig upplevelse att promenera i dessa historiska kvarter. Här upplever Ni den härliga lundensiska atmosfären och Ni har biografer, caféer och kulturaktiviteter precis runt hörnan. Lunds charmiga gågator erbjuder mycket bra shoppingmöjligheter och hotellet ligger endast ett stenkast från många bra affärer.

Svanenmärkt hotell sedan 2005

Hotellet blev Svanenmärkt i april 2005, som det 95:e hotellet. Svanenmärkningen utfärdas av miljöcertifieringsorganet, SIS Miljömärkning. Vi har alltid värnat om miljön inom vår verksamhet och vi är mycket stolta samt glada för att vi uppfyller Svanens hårda miljökrav varje år.

2019 investerade vi i en egen solenergianläggning på hotellets tak, som årligen minskar våra CO2 utsläpp med 5-6 ton. Denna anläggning producerar ca 13-15 MWh/år.

Vi köper endast in el från fossilfria energikällor och dessa är vind- & vattenkraft samt egen solenergiproduktion.

Mer information om Svanen här.

Konferera mitt i Lund

På hotellet finns det 2st toppmoderna och trivsamma konferenslokaler med kapacitet för max 60 personer. Vi erbjuder alltid mycket förmånliga konferenspriser!!

Utförlig information om våra konferenslokaler och erbjudanden hittar ni här.

Receptionen

Vi som arbetar på hotellet är här för att se till så att Ni får en riktigt fin vistelse hos oss. Vi strävar alltid att kunna ge Er den bästa servicen. Våra ledord är kvalitet och service, sedan starten 1982. Vi svarar mer än gärna på Era frågor och hjälper till med olika typer av tjänster, bordsbokning i restaurangen & arrangemang, t ex tillhandahåller kartor, tågtider, tar fram vägbeskrivningar, bistå med hjälp vid internetuppkoppling, Wi-Fi, m m.

I receptionen finns också en liten lobbybar, där Ni t ex kan köpa läsk, alkoholfri öl och vin, mineralvatten, öl, vin, champagne, varma och kalla smårätter. Vi erbjuder också försäljning av t ex kvällstidningar, golfbollar, skjortor, strumpor, tandkräm & tandborste, slipsar, vykort, frimärke, Hotel Concordia´s egen badrock, choklad, m. m. Här kan Ni även låna cyklar, Ipad, sällskapsspel, m m.

Hotellets "Food Corner" med varuautomat och kaffemaskin(12 olika sorters kaffe) finns bredvid receptionen i lobbyn.

Receptionens öppettider här

Säkerhet för gäster och hotellpersonal

Vi fokuserar även mycket på gästernas och hotellpersonalens säkerhet. Vi har tillstånd för våra övervakningskameror med inspelningsfunktion. Vi är direktuppkopplade mot SOS Alarm. Alla brandsäkra (EI30) och ljudisolerade gästrumsdörrar har titthål och säkerhetskedja, allt för ökad säkerhet för våra gäster. Det är ett modernt brandsystem installerat inom hela hotellbyggnaden. Hotellpersonalen genomgår kontinuerligt teoretiska och praktiska brandutbildningar.

Varmt välkommen till det personliga och moderna affärshotellet mitt i Lund!

Boka bord på "Restaurant La Donna Birgitta"

Här bokar Ni bord på vår populära italienska "Restaurant La Donna Birgitta"

Prenumera på vårt nyhetsbrev!
Bli först att få de senaste erbjudanden nyheterna tipsen direkt till din e-post!